Mitt 2010.

2010 måste nog vara det mest händelserika året hittills. Och absolut det året som jag hart utvecklats mest på som människa.

Nyåret förra året var det egentligen menat att vi bara skulle ta det lugnt för att jag hade plussat på en sticka några veckor innan, men det blev ett tidigt missfall. I och med detta så bestämde jag & älsko att vi skulle festa till det ändå. Det var bara vi två. Min bättre hälft och jag! <3 Vi satt hemma & drack vin. Vi gjorde oss iordning till tolvslaget och sprang ner på stan & kollade fyrverkerierna & sen satte vi oss på Time Out. Det var där vi träffades för första gången! Under hela vistelsen på Time Out satt vi och pratade med ett äldre par, det var trevligt. De följde med hem på efterfest sen, haha. Kärringen somnade hos oss & hennes snubbe drog någon gång under natten. Ja, det var vårat nyår det.

Någon gång i början an Januari så kissades det på en sticka igen och återigen blev det ett plus. Bara 1 månad efter missfallet! Nu vågade vi inte hoppas allt för mycket, men glada var vi! Såklart! Den här gången var det inte riktigt meningen att det skulle bli ett barn. Vi hade liksom sagt att vi kan vänta någon månad innan vi försöker igen, men nog blev Nova-Lee till allt! <3

I februari hände inte så mycket över huvudtaget.

I Mars var vi på tidigt UL och fick se "Folke" för första gången! Hjärtat klappade på fint och vi var hur lyckliga som helst!


Älsko fyllde 30 år. Han blev alltså gubbe! Han fick en utlandsresa och en mobil i present av mig, eller utlandsresan bidrog fler till.

Den 8:e april åkte vi till Teneriffa. Vår senaste resa ihop <3 Vi blev kvar några dagar längre än väntat i och med vulkan askan, om ni kommer ihåg?Några dagar efter att vi kommit hem från Teneriffa så hade vi gått 20 hela veckor av graviditeten. Bara hälften kvar!! :) Det blev även dags för RUL.Sen kom Maj! Efter att ha vart och tittat på några hus så var det dags att kolla på huset på Stenmovägen! Efter bara en titt bestämde vi oss för att vi ville ha det! Efter lite mer än 1 vecka betalde vi in handpenningen. 


(bild från idag)

I Juni var det dags för första föräldrarträffen! Det kändes så spännande och det var det också! Jag ångrar inte en sekund att jag & Krister gick tillsammans på det! :D

Juli kom och så även min sista jobbdag. Sen gick jag på havandeskapspenning. Min bästa vän Jenny fick sin efterlängtade och helt underbart söta dotter Linneá. Det var även i Juli månad som jag och Michaela träffades privat för första gången. Och sedan dess är jag beroende av henne! I slutet av Juli månad så flyttstädade jag hela våran stora trea. Mamma hjälpte mig med toaletten och Krister tvättade fönstrerna. Men resten tog jag. Kämpigt var det, med en stoooor mage! ;)  29:e började vi att flytta över lite grejer till huset. 30:e var allt inne :)Augusti kom och likaså vecka 35 i graviditeten. Ändå skulle jag promt måla barnrummet så att det skulle vara färdigt lagom tills bebis skulle anlända. Det krävdes 4 lager innan det såg okej ut. Att måla fyra lager med en jätte kanonkula på magen var tufft. Solen sken dessutom rakt in i rummet, så detta resulterade i en helt genom svettig kossa efter varje lager med färg ;) Säääxigt!
I Augusti gjorde jag även omtenta i samma  ämne(n) för tredje gången! Graviditeten gjorde min hjärna lite halvkrasslig, så att säga. Men ÄNTLIGEN klarade jag dem!!! Lycka!

September
kom ÄNTLIGEN! Den började med att jag & Krister var och skrev på faderskapspapper. Resten av månaden gick åt att gå långpromenader med Micha och Gizmo & att äta massor med onyttigheter. Jag längtade så förbaskat efter våran bebis! Natten till den 16:e september gick vattnet och 15.19 efter en sätesförlossning var Nova-Lee äntligen i min famn! Så perfekt och älskad redan då! <3 Min vackra dotter! Hon vägde 3095 gram och var 48 cm lång. Förlossningen var det häftigaste jag någonsin upplevt och jag började genast längta efter nästa gång det är dags! Vi var kvar på BB till den 19:e sep och åkte raka vägen därifrån till en vallokal & röstade. Jag och Krister "firade" 4 år som ett par.


Magen 2 dagar innan förlossning & så Nova-Lee helt nykläckt! <3

Oktober månad kom och vi blev inlagda på barnavdelningen med Nova-Lee eftersom hon kräktes så mycket & inte gick upp i vikt. Jag blev tvungen att börja pumpa & amma som en GALNING för att få igång amningen. Det var väldigt psykiskt påfrestande och jag GRÄT och GRÄT och GRÄT. På min födelsedag den 8:e oktober blev vi utskrivna. Jag fick flera presentkort på Gina för ingen vågade ge mig någon annanstans eftersom de visste att jag skulle slösa på Nova-Lee då! ;P Amningen kom igång mer & mer för varje dag och jag kunde trappa ner på pumpandet.

November.
Vi kämpade fortfarande på med amningen. Jag mådde fortfarande väldigt dåligt psykiskt eftersom jag inte visste om jag mättade mitt barn med min mjölk. Men vågen visade allt som oftast plus och Nova-Lee växte och följde sin kurva. Vissa gånger gjorde den dock inte det och Nova-Lee hade väldigt ont i magen & kräktes massor, så mjölkproteinallergi misstänktes. Jag började äta mjölkprotein-fri kost. Vi fick även komma till ortopeden med Nova-Lee för att se hur hennes höfter verkade se ut efter förlossningen och allt såg fint ut. Vi fick ändå en telefontid "bokad" när Nova-Lee är kring halvåret för att göra en uppföljning. Jag fick komma på efterkontroll och allt såg fint ut.

December.
Nova-Lee fick sitt 3 månaders vaccin och blev jätte dålig. Hon fick ont i sina ben & bara gallskrek, rakt ut. Jag fick svar från studera.se att jag kommit in på de kurser som jag sökt till nästa termin! JEIHAA!! Nova-Lee fick även vara med om sin första julafton som firades här hemma hos oss & hennes första nyår. Nyår firades lugnt med tacos & ahlgrens bilar! Jag somnade vid 22.30 men vaknade vid 00 tiden och kollade på fyrverkerierna.

Nova-Lee på julaftons morgon! <3
Ja, det var mitt år det. Nu väntar ett nytt år som jag ser oerhört mycket fram emot. Förhoppningsvis ska jag bli färdig med min utbildning, hitta ett nytt jobb?, få se Nova-Lee växa, kanske ut & resa? Bada i poolen i sommar med hund, barn och älskling, fixa med huset & ja. Njuta av livet!