Gravid vecka 30

Jaha, så var vecka 30 här, 29+0. Allt mellan 9-13 veckor kvar till vi får se honom, lillebror, om jag föder inom ramen. 9 veckor känns snart medan 13 veckor känns aslångt. Men ändå... 13 veckor tills jag blir 3 barns mamma!!! Känns helt sjukt om jag ska vara ärlig.  TRE barn, det trodde jag aldrig. 
Nu är bebis runt 36 cm lång och väger omkring 1,5 kg enligt min app jag följer. Det är ju rätt stort 😍 Jag känner att herrn är rätt långt ner med huvudet och bökar då det ilar SÅ INÅT i fiffi emellanåt när jag går. Känns typ som att han ska komma ut, haha. 
Kroppen är tung som fan och jag ser ut som en uppstoppad korv 🙈 foglossningen smärtar så fort jag anstränger kroppen lite. Tröttheten sitter i och så sover jag illa. Och svettas. Typ så är läget nu. 
 
 
Igår efter jobbet blev jag totalt överraskad med en babyshower av bästa gänget från skiftingegatan 💖 så himla mysigt och välbehövligt. Vi åt god mat, fikade, pratade och så fick jag öppna massa paket! 
 
 
 
 
Känns så himla häftigt att jag haft äran att jobba med så himla fantastiska tjejer! 💖 så snälla, ödmjuka, generösa, starka kvinnor! Heja er! 
 
Nu ska jag käka lite pepparkakor och läsa förlossningsberättelser för att försöka ladda batterierna. Jobbar själv hela veckan OCH Krister har kvällsvecka på jobbet så jag är själv med barnen. Jag kommer vara ännu mer slut efter den här veckan men det är tur att jag har det jobb jag har. Kul, intressant, utvecklande och utmanande! 👊💪🖒
 
 

Gravid vecka 29

Gick in i vecka 29 i tisdags. Äntligen inne i sista trimestern. Jag är mör. Kropen är tung som tusan, känslorna all over the place och jag är TRÖTT. Orkar ingenting efter jobbet. Ska träffa en läkare den 9e och hoppas då på att kunna få bli sjukskriven 25%. Och sen att försäkringskassan godtar det. Jag måste ju för tusan orka vara mamma till de barn jag redan har. 
 
Träffade min barnmorska idag. Alla prover såg bra ut. Bra blodtryck, järnvärde och blodsocker. Järnvärdet var bättre nu än på inskrivningen till och med. Och då tar jag bara mina järntabletter ungefär varannan dag. Och min kost är ju allt annat än bra just nu 🙈
Iaf så fattar jag inte varför jag är så slut när alls värden är bra. Har ju extrem yrsel från och till också. Precis så att det känns som att jag ska svimma. 
Barnmorskan tyckte jag måste tagga ner. Ta det lugnt och liksom acceptera att jag är gravid. Hon rekommenderade mig att sjukskriva mig 1 vecka och ha barnen på förskola/skola för att bara ta det lugnt och återhämta mig. Jag vägrade 🙈 iaf nu. Jag är själv på jobbet hela nästa vecka så jag känner att jag inte kan vara hemma. Barnmorskan försökte motivera men jag kan verkligen inte nu känner jag. 
 
Hjärtljuden på bebis låg på 142. Ett tag direkt efter att barnmorskan bökat med magen så låg det på strax över 150. Bebis ligger med huvudet neråt just nu. Finns fortfarande plats för honom att vända sig men känns ändå skönt. 
Sf måttet låg på 29. Vet inte hur det ser ut på kurvan men tror det är strax under översta kurvan. 
 
Nu ska jag trycka lite godis och ladda för antagligen ännu en natt utan bra sömn. Vaknar varje gång jag ska vända mig i sängen. Det är ofta eftersom jag får ont av att ligga för länge på samma sida.  
 

Gravid vecka 28

Vecka 28 nu och snart sista trimestern. Ingen är gladare för det än jag. Är helt slut. Är hemma från jobbet nu pga yrsel och extrem trötthet. Ska jobba igen på torsdag tänkte jag. Men fortsätter det såhär kommer jag inte kunna jobba heltid så länge till. 
Jag hatar verkligen känslan av att inte orka. Att vara i en kropp som begränsar mig totalt. Det känns aslångt till februari. Jag är glad att jag har intensivkursen på körskolan att se fram emot och julen. Det gör ändå att jag har lite att se fram emot. 
Men fy fan för att vara gravid. Tung, trött, foglossning, halsbränna from hell, yrsel, andfåddhet, massa känslostormar (lipar jämt) och massa extra kilon att bära på. Ful som fan känner jag mig. 🙈
 
Älskar fortfarande när lillen sparkas iaf. Och när amadeus myser med magen. Han längtar verkligen efter sin lillebror 💖
 
Förutom graviditeten så händer det ju annat i livet också även om jag är inne i någon bubbla. 
I torsdags var vi tvungna att ta bort vår älskade lurvboll Gizmo 💖 han har inte mått så bra på ganska länge men nu blev det snabbt sämre. Han orkade inte gå ut eller ens äta. Samma dag som vi hade tid hos veterinären började han bajsa blod 😢 Trots omständigheterna så var det en fin stund hos veterinären. Gizmo fick tryggt somna in i Kristers famn. Det var otroligt jobbigt och gjorde ont men det var rätt beslut. 
Vi saknar honom jättemycket. 💖 det är tomt här hemma utan honom, tomt att inte höra honom gå runt och tomt att laga mat utan att ha honom tiggandes. Värst är att komma hem och inte se honom vänta 😢