Gravid vecka 39

14 dagar kvar till bf. Jag känner mig färdig nu så jag hoppas att lillebror bestämmer sig för att komma innan dess, absolut inte senare. 
Jag har drabbats av andningsuppehåll när jag sover. Detta leder till askass sömn. Sen är jag superförkyld också vilket inte gör det bättre. Jag har ju vart trött i många veckor men nu med förkylningen har jag vart golvad. 
Var på mvc idag och träffade min barnmorska. Hon kom med den goda nyheten att bebis ligger väldigt långt ner nu, inte fixerad men inte heller rörlig. Hon trodde att bebis snart kommer. Hjärtljuden låg på 146. Sf måttet vet jag inte men såg på kurvan att den sjunkit lite. 
 
 
Riktigt svullen och stor nu är jag. Jag har mycket sammandragningar men inte så ofta med mensvärkssmärta samtidigt. Småslemmiga flytningar har jag också och det ska ju vara bra ;) Krister har beordrat mig en långpromenad ikväll. Vi får se om jag pallar. Barnmorskan tyckte vi skulle färdknäppa men njaaa.... inom sin tid, Hahaha.  
 
Nu ska jag dricka hallonbladsthe. 
Hej! 
 

Gravid vecka 38, TUL.

Igår gick jag in i vecka 38. Har inte så mycket att säga om det. Blir tyngre och tyngre och har mycket sammandragningar som gör ont emellanåt. Jag hoppas innerligt att bebis snart vill komma ut, men jag är nöjd så länge jag slipper gå över tiden. 
Är 20 dagar kvar till bf idag tror jag. Det är ju egentligen jättelite. Skönt!
 
 
Var på tillväxtultraljud idag. Bebis beräknades bara vara strax under 5% större än genomsnittet. Hon mätte tom bebisens mage en extra gång för att vara säker. Bebis såg i dagsläget ut att väga mellan 3.1-3.2 kg. Som Novis vägde när hon kom ;) Om jag föder runt bf uppskattas bebis väga ca 3.8-3.9 kg. Men jag har svårt att lita på det 🙈 Barnmorskan trodde iaf absolut inte att han kommer att väga mer än 4.5 kg när han kommer. Jag får väl försöka att lita på det och hoppas att han vill komma ut lite tidigare. 
Kommer kännas konstigt om jag får en bebis som är mindre än Amadeus var eftersom jag vart så inställd på att det kommer bli en bjässe. Ska bli spännande att se! 😍
 
Vi är iaf redo nu! Mer än redo! Vi längtar hela familjen efter lillebror 💖
 

UVI vecka 37.

Jag har lyckats få urinvägsinfektion. Började ana något redan torsdag-fredag natt. Kissade så många ggr på natten och hade svårt att tömma. Har även vart så sliten och orkeslös. Trodde det berodde på att det tog på krafterna att vara på planeringsdagar. De flesta var ju jäkligt trötta så jag tänkte ju bara att det inte var konstigt att jag var ännu mer slut iom att jag ändå är höggravid. Men även inatt har det vart svårt att tömma blåsan men ändå har jag känt mig kissnödig. Sen började smärtan också och ett tryck neråt. Detta har resulterat i flera onda värkar. Har läst att det är vanligt med tidiga sammandragningar/värkar just vid UVI. Iaf så fick jag komma till VC efter kontakt med 1177, så nu har jag fått penicillin. Har även druckit över 1 liter med tranbärsjuice. Känns redan bättre men har fortfarande mycket sammandragningar men nu gör de iaf inte ont. Fördelen med allt det här är att även magen satt igång och jag har kunnat bajsa hur mycket som helst! Äntligen! 😂😂😂 
Nu hoppas jag på att bli frisk fort så att jag får lite mer energi. Behöver storstäda inför lillebrors ankomst. Och börjar bli dags att packa BB väskan. Utöver storstädningen så är jag nu redo för en bebis! 💖
 
Planeringsdagarna var ett superavslut inför min ledighet. Dessa ord har mina kollegor skrivit om mig. Känns som en bra pepp inför ett nytt kapitel i mitt liv 💖