Mycket sammandragningar.

Jag har haft en väldigt trevlig dag idag. Först fick gumman & jag skjuts hem till Nova-Lees mormor där vi spenderade många timmar. Egentligen var det meningen att mormor skulle barnvakta Nova-Lee och jag skulle på akupunktur, men E är sjuk så jag får gott vänta :( Visserligen fungerar inte akupunkturen lika bra längre men ändå. Hos mormor käkade vi lite bulle och prata en himla massa. Nova-Lees morbror var också där! <3 Vid två tiden någon gång promenerade jag och lillskruttan hem. Ingen bra idé såhär i efterhand eftersom vi hade sulkyn. Foglossningen började stråla i ljumskarna och ischiasen drog i skinkan. Imorgon får skruttan sitta i vanliga vagnen!! Väl hemma igen så plockade jag lite & sen kom finaste Micha och Leah hit, det är alltid lika mysigt. Barnen är så söta ihop, även om de bråkar lite :P Efter besöket tog jag tag i middagen. Ikväll blev det fläskfilégryta/gratäng med matvete. Himmelskt gott var det!

Ikväll har jag känt av att jag ansträngt mig lite väl mycket. Har haft MASSOR med sammandragningar som känns obehagliga. De sitter i även när jag sitter?! Bara i liggställning som de försvinner. Ischiasen har vart jätte jobbig också och jag kan knappt ställa mig upp från liggläge. Även foglossningen trycker på i blygdbenet och lite i ryggen. Aj aj!


Det kanske är svårt för er att se, men här sitter sammandragningarna i och magen spänns ut. 
Obehagligt som fan.


Imorgon är det jobb som gäller. 9.30-12. Vilken fjutt-tid. Men det känns väldigt bra att den är så fjuttig och ligger just vid det klocksaget. Den värsta tiden för mig att jobba på är ju direkt på morgonen när alla ska upp och några duschas. De ställningarna är verkligen skitjobbiga. Nu kommer jag få vara med och städa rum, men det går nog bra om jag planerar det bra. Värre kommer det bli på torsdag när jag börjar sju. Men vi får se, kanske kommer det att fungera bra nu när jag slipper ha så långa pass. Vi håller tummarna va?
Iaf så måste jag upp redan innan sju imorgon ändå. Jag ska iväg med bussen redan klockan 8 för att lämna Nova-Lee hos sin mormor. Hon ska vara barnvakt. Nova-Lee är sjukskriven från dagis (IGEN!!!) för att hon är förkyld och hostig. Verkar som att det är feber på G också nu ikväll. Hon sover oroligt och känns varm. Hon har hostat som fan också, men fick nyligen hostmedicin och nu verkar det ha lugnat ner sig. Skönt för henne! <3


Nej, nu tar jag min spända mage och slänger mig i säng. Nattipuss!

Vecka 26!

Ytterligare en vecka har gått och jag & Amadeus går in i vecka 26. En vecka närmre mål.

Barnet

Barnet kan känna igen din röst och reagerar mer på mammans röst än andra ljud. Ett korttidsminne har utvecklats. Barnet ligger och växer och mognar. Många rör sig mycket medan andra är mer stillsamma. Redan från vecka 23 har bebisen en chans att överleva en eventuell för tidig födsel även om det ofta för med sig en del komplikationer. Vikt 800 gram.

Mamma

Olika kvinnor har olika magar. På en del börjar det synas först nu medan andra fick mage för länge sen. En del är nästan helt runda medan andra har mer putmage. Barnet kan trycka mot din blåsa vilket kan göra att du behöver gå på toaletten oftare än vanligt. Många gravida börjar även få kramp i benen. Undvik att knipa med tårna eftersom det kan öka cirkulationen och fungera som en utlösande faktor.

Pappa/partner

Kanske kan du nu höra fostrets hjärtljud utanpå magen genom att lägga örat mot magen. Det kan ta lite tid att hitta rätt plats på magen och vinkel på örat, men det går efter ett tag. Fostrets hjärtljud är avsevärt snabbare än kvinnans, men desto svagare och kan blandas ihop med kurr från mage och tarmar. Det kan vara lättare att höra om man sätter en tom toalettrulle mot magen. Nu är det dags för ytterligare ett besök hos barnmorskan. Besöken äger vanligtvis rum under arbetstid och du har kanske svårt att motivera för dig själv och kolleger att ta ledigt från jobbet vid varje besök. Men tveka inte att prioritera åtminstone några besök. Då blir din delaktighet i graviditeten naturlig. Fyra öron hör bättre än två. Vi hör olika saker och ställer olika frågor. Väl hemma kan ni prata om vad barnmorskan sa och inte sa. Engagemanget blir naturligt

Egna tankar: Det känns verkligen att bebisen växer där inne. Ibland kan han sparka så hårt att det nästan gör ont. Busungen! <3 Härligt att veta att det finns goda överlevnadschanser om bebisen skulle få för sig att komma alldeles för tidigt. Nu får han gärna stanna kvar i MINST 10 veckor till. Den här veckan har min mage intagit en mer "tjejmage", en likadan form som med Nova-Lee. Men det har nog att göra med att jag svullat så i helgen ;) Halsbrännan jag har haft har inte vart att leka med, haha. Men idag känns det bättre igen. Annars är det väl som vanligt tror jag.

 

Sparka på någon som ligger.

Tänk att det finns så mycket människor som är så elaka och otrygga i sig själva att de måste kommentera anonymt om saker som verkligen inte gör annat än skadar ännu mer. Är det så roligt att sparka på någon som redan ligger? Nu handlade kommentaren om att det var himla konstigt att jag kan gå långpromenader och styrketräna fast jag har foglossning. Hade den här människan vart något sånär kompetent inom det området så hade ju denna något faktiskt vetat att det går. Att alla foglossningar är olika.
Som jag skrev efter min "styrketräning" här hemma så gjorde det ju jävligt ont också och därför ska jag anpassa den ännu mer till nästa gång genom att SITTA ner och träna. För mig har aldrig problemet legat i att inte kunna gå. Det är när jag belastar felaktigt som min foglossning gör sig som mest påmind. Alltså när jag står och gör saker samtidigt. Eller när jag går en liten bit, stannar, går en liten bit till och hattar sådär.
Jag fattar egentligen inte varför jag sitter och skriver det här. Försöker "skydda" mig själv liksom. Kanske vill jag bara att folk ska fatta att det inte gör någonting till att försöka såra andra männiksor. Får det verkligen dig att må bättre? Jag tror inte det. Jag vet iaf hur illa foglossningen är FÖR MIG. Jag vet vad jag klarar med den och inte klarar. Konstigt att andra människor tror sig veta hur min smärttröskel ser ut?