Gravid vecka 34

Ny vecka igen. 49 dagar till beräknat datum. Jag längtar så otroligt samtidigt som jag har lite panik. Hur ska allt gå ihop? 
 
Jag tycker verkligen inte om att vara gravid. Känner mig så begränsad. Är ju begränsad också men känner ändå att vissa grejer måste man ju göra oavsett om jag orkar eller inte. Känner inte riktigt att jag får det stöd jag behöver heller. Känns jobbigt att behöva förklara sig hela tiden också. Det känns som att det inte borde vara så svårt att förstå hur tungt det är nu. Jag har en bebis på över 2 kg i min mage, ca 1 liter mer blod i kroppen än vad jag annars har, mer vätska, en viktuppgång på strax under 20 kg, massor med hormoner, smärta lite här och var i kroppen, halsbränna, problem med bajseriet, svårt att sova och är trött. Ändå så känns det som att det förväntas av mig att göra minst lika mycket som innan jag blev gravid?! Jag ska helt enkelt orka? 
 
 
 
Nä. Usch. Vill inte ens skriva mer om det. Blir bara ännu mer irriterad. 
 
Nåja. Mysigt som vanligt att känna lillebror röra sig även om det ibland gör ont. Jag undrar så hur han kommer att se ut? Hur stor är han? Mycket eller lite hår? Exakt när kommer han? Hur kommer förlossningen att vara? Hinner vi ens in?? Frågorna är många! 
 
 
Har fyndat lite mer kläder åt lillebror på mellandagsrean. Storlek 62-62/68. Tänk att han kommer vara i dessa kläder. Han som växer i min mage 😍
Känns så konstigt, även fast det är tredje barnet. Trebarnsmamma? Vad hände? 🙈

Gravid vecka 33

Ny vecka igen då! Har vart hos barnmorskan idag. Alla värden ser fortfarande toppen ut. Sf måttet ligger mellan mellersta och högsta kurvan (glömde fråga om exakt mått). Med amadeus låg jag på mellersta kurvan och han vägde 4475 gram! Med Novis låg jag strax under mellersta (3095 gram). Tror fasen att den här bjässen kommer väga närmre 5 kg! Jag ska på TUL i vecka 37 även om min barnmorska inte tror att bebis är stor. Hon vill stilla min oro. Men jag känner fasen att han är stor redan nu i hans rörelser. 
I dagsläget ligger herrn med huvudet neråt men ganska högt upp. Barnmorskan förklarade att ilningarna jag känner beror på att bebisens rörelser blir så "stora" iom att han fortfarande är så rörlig. 
 
 
Halsbränna deluxe har jag nu. Även på dagtid. Så jävla vidrigt. Och orörlig är jag. Har svårt att gå. Vankar fram som en pingvin. Får dessutom massor med sammandragningar när jag går. Tröttheten sitter i också. Men är rätt peppad på det här med intensivkursen jag går nu så det går rätt bra ändå, men är helt slut på kvällarna. Jag hoppas VERKLIGEN att jag klarar proven sen! 
 
Nåja. 80% av graviditeten är avklarad. Jag som aldrig trodde jag skulle vara gravid igen. Nu har jag liksom 20% av min TREDJE graviditet kvar. Om runt 2 månader har vi en bebis hemma 💖 känns fortfarande helt overkligt emellanåt! 
 
 
 

Läkarbesök vecka 32

Igår var jag ju på läkarbesök på mvc. Skitnervös var jag eftersom jag i en tidigare graviditet träffade en riktig gris till läkare. 
Men alltså den här var så långt ifrån gris man kan bli. Iaf i sitt bemötande till mig. Han lyssnade verkligen på mig! Han ville sjukskriva mig på 50% egentligen och jag fick i princip tjata mig till 25% istället. Om jag skulle behöva gå ner mer så behövde jag bara ringa så skulle han fixa det. 
 
Han tyckte även jag skulle stanna hemma från jobbet idag, så det är jag. Men vettitusan om det är lugnare här. Såg ut som fan här när jag kom hem efter julfest med jobbet igår. Så har fått städa idag. Ont har jag också. Bowlade och gjorde annat igår som jag egentligen inte borde ha gjort. Men det var ju så kul. 
Är less på att vara den enda här hemma som verkar bry sig om hur det ser ut här hemma. Det är jul nästa helg och jag är knappt hemma nästa vecka. Kommer vara så slut på julafton att jag säkert sover mig igenom hela dagen.... 
 
Har ju intensivkurs på körskolan nästa vecka. Läkaren tyckte jag skulle ställa in det. Men det vägrar jag. Jag MÅSTE ha körkort innan bebis kommer. Tyvärr är intensivkursen ännu mer intensiv denna gång då det är julvecka så den är bara på 4 dagar istället för 5 dagar. Teoriprov och uppkörning blir längre fram tyvärr då det inte var så bra med tider direkt. Stressande att vänta på det också.  Och fan om jag inte klarar proven. Vill bara kunna släppa det. 
Har lagt semester fram tom 27/12. Sen jobbar jag 3 veckor och 2 dagar (6h dagar tack och lov!) innan jag går på semester igen fram till veckan bebis är beräknad. Även om bebis kommer senare så kommer jag att börja ta ut föräldrardagar den 13/2 (bebis beräknad 14/2). 
 
Usch. Känner mig så jäkla less nu. Less på att ha ont överallt, vara trött, vara orörlig, vara känslofylld, ha halsbränna och vara förstoppad! Längtar till lillebror är här hos oss! 
Less på att inte känna mig förstådd heller. Jag vet att jag har höga krav på mig själv men känner även att krister tror att det är lätt som en plätt att vara gravid. Som att han tror att jag överdriver eller nåt. Hemsk känsla. Känner mig mest bara kass faktiskt. 
 
 
60 dagar kvar iaf. Skönt att det börjar närma sig iaf. Ganska snart är han utanför min mage och förhoppningsvis mår jag lite bättre då!