Lunch och middagstips!
Fisksoppa (7 propoints per person)
2 potatisar
1 torskfilé (130 gram)
1 morot
1/3 röd paprika
2/3 gul lök
1/2 fiskbulljong
1/2 kycklingbuljong
1 msk fraiche 8%
1 tsk olja
salt, peppar, oregano, timjan
Dela potatis och morötter i mindre bitar, så även med löken. Bryn detta i lite olja och krydda med salt och peppar. Häll på bulljong och låt koka i ca 10 minuter. Samtidigt som detta kokar så skär fisken och paprikan i mindre bitar. Strö över lite salt på fisken. När rotsakerna kokat i 10 minuter, lägg i fisken och paprikan och låt puttra i ca 5 minuter. Avsluta med att krydda med oregano och timjan (när det är ca 2 minuter kvar av puttrandet). Färdig att ätas! Klicka på 1 msk fraiche precis innan servering! SÅ JÄVLA GOTT!!!
Jag fick insperation till soppan av denna tjej.
2 potatisar
1 torskfilé (130 gram)
1 morot
1/3 röd paprika
2/3 gul lök
1/2 fiskbulljong
1/2 kycklingbuljong
1 msk fraiche 8%
1 tsk olja
salt, peppar, oregano, timjan
Dela potatis och morötter i mindre bitar, så även med löken. Bryn detta i lite olja och krydda med salt och peppar. Häll på bulljong och låt koka i ca 10 minuter. Samtidigt som detta kokar så skär fisken och paprikan i mindre bitar. Strö över lite salt på fisken. När rotsakerna kokat i 10 minuter, lägg i fisken och paprikan och låt puttra i ca 5 minuter. Avsluta med att krydda med oregano och timjan (när det är ca 2 minuter kvar av puttrandet). Färdig att ätas! Klicka på 1 msk fraiche precis innan servering! SÅ JÄVLA GOTT!!!
Jag fick insperation till soppan av denna tjej.
åå jag älskar fisksoppa!
sv: jaa, verkligen! Man blir ju inte alls sugen på att skaffa sig en egen ;)